Бившият премиер на Македония Владо Бучковски е назначен за специален представител

...
 Бившият премиер на Македония Владо Бучковски е назначен за специален представител
Коментари Харесай

Скопие праща още един бивш премиер да преговаря със София

 

Бившият министър председател на Македония Владо Бучковски е назначен за специфичен представител на македонското държавно управление за България. Назначаването му идва в миг, когато Скопие поставя старания да откри решение със София, която заплашва да блокира преговорната рамка на Македония за започване на договаряния с Европейски Съюз.

Бучковски беше някогашен водач на СДСМ, министър председател и министър на защитата. Той е юрист, професор по римско право. Преди Бучковски, Скопие прати в София и някогашния министър председател Любчо Георгиевски. 

Министърът на превоза и известията Благо Бочварски акцентира след днешното съвещание на държавното управление в Скопие, че Северна Македония е във фаза, в която са нужни огромни вложения в инфраструктура като причина за възобновяване и бързо развиване на страната. Той съобщи, че главен план на страната през идната година е връзката с България и акцентира, че 4 милиарда денара се влагат в железопътни линии, газификация, водоснабдяване и канализация, локални пътища и други финансови планове. Бочварски се надява до март най-сетне да разгласят търга за железопътен реализатор. „ Тази железница е безусловно нужна освен за пътническия превоз, само че и за товарния превоз. Само за втория и третия сектор имаме 91 моста, които би трябвало да бъдат издигнати, и 32 тунела. Самият граничен пункт е ситуиран в тунел. В момента 90 на 100 от обмена на границата сред България и Македония се осъществува от товарния превоз и единствено 10 на 100 - от пътническия, сподели Бочварски.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР